Frida - mi vida!

I dag fant vi ut at vi skulle ta turen og se på Frida Kahlos barndomshjem, til min store fornøyelse! Jan Christian og Johanne tok på seg jobben som kartlesere og ledet oss på en ekspedisjon uten like. Vi dro til en forstad ved navn San Ángel hvor vi ruslet rundt og syntes det var fint å slippe turistmaset i sentrum. Da vi endelig kom frem, ringte det en bjelle i hodet mitt. Dette var jo ikke Fridas barndomshjem! Johanne og JC hadde ført oss til Frida og Diego Riveras delte hus (som består av to hus med en bro i mellom). Johanne mener JC ikke har noe skyld i dette, men han stolte tross alt på Johanne og var ganske aktiv i kartlesingen, så jeg mener han var medskyldig til de grader. MEN! Vi hadde det utrolig fint, og huset var helt magisk. Vi var alle enige om å ville bo der.

Her ser vi på Frida Kahlos hus fra Diego Riveras.


Diegos kunst.

Etter denne positive glippen, bestemte vi oss for å komme til bunns i problemet og komme oss til den egentlige destinasjonen (Coyoacán). Der fant vi et sprudlende marked hvor vi spiste dødsgod, lokal mat til ti spenn tallerkenen. Etterpå dro vi til Fridas barndomshjem som i dag er et museum og turistfelle. Det var flott å få med seg, men turistmassene kan bli litt vel overveldende for min smak.


Her er vi i hagen til Frida (barndomshjemmet)Ellers ruslet vi til et torg med et yrende liv med Beatles-låter (de dubba salsa-versjonene selvsagt). Vi får mye positiv oppmerksomhet og folk er veldig nysgjerrige på hvor vi kommer fra og nesten samtlige ønsker oss velkommen, bokstavelig talt. Noen kan bli ganske så frempå, som f.eks. en familiefar med kone og barn som slengte "give me a kiss" når vi gikk forbi. Sånt blir vi smigret av! (not)

Vi dro også til hagen som er dedisert til Frida Kahlo, hvor Marita tok et bilde av meg ved en statue av henne og en politimann jaget oss bort. Apropos politiet. De er overalt og later ikke til å ha noe spesielt å gjøre, annet enn å spise is og drive med male bonding. En falsk trygghet da, kan du si. Eventuelt: utopia? Jan Christian mener de minner om VG/P3s Sommerpatrulje. Hva nå enn det er.Kos i Frida-parken

Annen svada:
JC demonstrerer ninjakunster på ungdomsherberget, Johanne er fnisete og fyrer opp under JCs ablegøyer, Marita fniser av påfunnene og jeg rister på huet i hjørnet. Og jo - Johanne har gått rundt med Alfalfa på syre-sveis i hele dag. Marita viser forøvrig frem sitt partytriks som går ut på å løfte annenhver tå på venstre fot. En ensom russer uten språk har også flyttet inn på rommet vårt. Noen påstår han er slibrig, men vi har ikke sett tegn til det. Litt fornærma for det egentlig.

Hasta manana, me voy pa´ la cama.
Karolinita

2 kommentarer

Mamma Bjørg-Irene

07.feb.2011 kl.22:37

Karoline. Jeg er stolt av deg jenta mi!

tante ruth marit

13.feb.2011 kl.07:10

Gøy å følge med dere rundt,du er veldig flink til å formidle:) stå på,vi følger med!!klem

Skriv en ny kommentar

Las Hormigas

Las Hormigas

0, Oslo

Fire studenter. Én rapport. Fem uker. ¡Viva México!

Kategorier

Arkiv

hits