Et lite sammenstøt.

I går var en ganske spenningsfylt dag for oss fire hobbyforskere her i Oaxaca. Dagen startet med at vi dro for å treffe vår kjære reiselærer Lars og hans kone. På veien kjørte det stadig forbi biler fylt med militærmenn med ag3'er og tropper med politimenn med skjold, hjelm og batonger vandret på rekke og rad nedover. Da vi kom ned til el Zócalo i sentrum var det massevis av politimenn der som rydda bort gjerder, og vi gikk utifra at showet var over. Det skal sies at president Felipe Calderón var i byen for å promotere skattelette for foreldre som sender barna sine på privatskoler. Dette gjorde naturlig nok en del lærere i den offentlige skolen en smule forbanna (lærerne her har en meget sterk fagforening - Sección 22).


Tøffe gutter på tur.

Som sagt, kom vi fram til el Zócalo og plasserte rumpene trygt i hver vår kaféstol. Etter en liten stund begynte plutselig store folkemengder å løpe, og vi hørte smell og roping fra like rundt hjørnet. Lars´ kone som er mexikansk, mente dette var "el pan del día" i Oaxaca ("det daglige brød") og vi tok det hele dermed med knusende ro. Men etterhvert som vi satt der, og folk rundt oss ble mer og mer urolige og flere og flere løp og ropte, bestemte vi oss for å gå. Vi gikk i radig tempo hjemover, og møtte på masser av hissige politifolk som marsjerte mot el Zócalo eller blokkerte større områder med skjoldene sine.


Marita ofrer helse og kamera for å ta bilde av politiet.

Den norske versjonen av saken, kan du lese her: 
http://www.dagbladet.no/2011/02/16/nyheter/utenriks/mexico/protest/15454127/

Situasjonen er heldigvis rolig i dag, og opptøyene har blitt redusert til veisperringer på utsiden av byen.

Fra spøk til alvor, så har vi det etter forholdene ganske så flott (kyniske som vi er). Vi har hatt to spennende intervjuer i dag hvor Marita og Jan Christian stod for intervjuerrollen på hvert sitt intervju, mens vi andre har vært transkribenter og observatører. Etter dette, spiste vi en utsøkt middag på en økologisk kafé like oppi gata, hvor vi også traff Lars og Gina. Nå sitter vi hjemme og skriver blogg og jobber med intervjuer, mens Johanne leser høyt om sannsynligheten for å få kreft. En helt vanlig onsdagskveld i Casa Palomita.


JC bestemmer seg for å lage kunst i stedet for å konsumere kaka,


to veldig søte guttesvaner.


Og her er beviset på at vi kan konsentrere oss om vi vil,


men vi gjør det helst ikke..


Brownie med rødbeter var faktisk veldig godt!

Forøvrig tar jeg og Johanne nok en gang turen til den eklektiske baren la Central, for å høre på argentinske sangerinner som liker sykler og ukuleler. Vi satser på å få noen nye venner også i kveld, men må begrense både inntak av Mezcal og hvor lenge vi er ute, ettersom vi har en bibliotekdate med Lars i morgen tidlig. Sånn er livet som studenter - utrolig urettferdig! ;-)


Juan Christiano fikk seg cornrows her forleden.

Saludos combativos,

Karolina del fuego.

5 kommentarer

Mammamarie

17.feb.2011 kl.09:22

Bare et moderlig råd i tilfelle dere treffer på flere tøffe gutter i uniform: Det er ikke sikkert de har humor, bare kanskje. Og at de liker foto og fotokunst? Neppe!! Eller: No way at all!!! Take care folks!

Mamma Bjørg-Irene

17.feb.2011 kl.16:45

Støtter råd fra Mammamarie. Hold en lav profil og ikke opphold dere i usikre områder. Hva med baren i kveld?Er det lurt?

Karoline og Johanne

17.feb.2011 kl.16:59

Mamma da! Det gikk helt fint på bar, var på en nydelig konsert med to flinke argentinske jenter på ukulele og melodika. Situasjonen er langt roligere her nå, og vi sparte dessuten blogginnlegget til rolige tider så dere ikke skulle bli så urolige. Vi skal heller ikke utfordre humorspekteret til det meksikanske politiet.

Klem fra Johanne og Karoline :-)

Mamma Lasse

18.feb.2011 kl.17:31

Vær forsiktige!!

Den konserten hørtes forøvrig ut som en veldig fin opplevelse! Brownies med rødbeter også, for den saks skyld!

Marita

19.feb.2011 kl.01:25

Tusen takk for omtanken! Jeg tror vi skal klare oss. :)

Skriv en ny kommentar

Las Hormigas

Las Hormigas

0, Oslo

Fire studenter. Én rapport. Fem uker. ¡Viva México!

Kategorier

Arkiv

hits