Santiago og Jarabacoa

Nå har vi vært i Santiago noen dager, og det er den nest største byen på Dominikanske. Siden den ikke ligger ved kysten er det svært få turister i byen, noe som var helt greit for oss. Vi fikk dessverre ikke gå i fred her heller, og "tssss"-lyden som har vært vår største plage siden vi kom til øya var i høy grad tilstede i denne byen også. Dessverre. Selv om vi har blitt veldig flinke til å ignorere denne typen tilnærming fra den mannlige delen av befolkningen her, er det av og til at vi rett og slett gir etter for maset, og ser i retningen, fordi det ved flere anledninger har vist seg å være folk som kun vil hilse på oss og smiler blidt når vi hilser tilbake. Det er hyggeligere enn å høre sleske kommentarer om at vi er "americanas", "gringas" og "I love you, baby". Folk sier mye rart, og vi har i det minste fått mye å le av. No soy americana!


Mangler bare VHS og smågodt for en real barneskoleovernatting.


På tur i Santiago.

Den siste dagen i Santiago brukte vi til å dra litt sørover på øya igjen, til et sted vi fikk anbefalt av vår couchsurfer-venn, som vi bor hos her i Santiago. Etter omtrent 60 km i guagua, en slags fellestaxi (minibuss som ikke kjører før den er full), kom vi fram til den lille fjellbyen Jarabacoa, og her tok vi følge med en dominikansk dame som bor like ved et fossefall ved Jarabacoa. Vi hadde med oss badetøy, og heldigvis kunne man bade der. Med noen fjellklatrer-skills kom vi oss trygt over til stranda selv om broa hadde falt ned. Vi hadde nok ikke klart det hvis det ikke allerede var to gutter der, som hjalp oss over, så vi var veldig heldige med tidspunktet vi kom dit på. Det var noen turister der, av og til, men de tok bare bilder før de gikk videre igjen, så vi hadde stedet for oss selv. Det var helt fantastisk!


Her var vi helt alene, og her tok vi årets første bad!


:D


Karoline og Johanne har foto-shoot, men hva hun tar bilde av blir senere en overraskelse.

På kvelden dro Johanne og Karoline ut med vår couchsurfer-venn og hennes søte, sjenerte romkamerat (som ikke var like sjenert på dansegulvet, for å si det sånn). De hadde en kveld uten like, en slik en Karoline har drømt om i årevis. Grunnen til dette var at de var de eneste "turistene" (ja, vi må vel innfinne oss med at vi og faktisk er turister :( ) i hele lokalet og bachataen og merengueen fylte både lokalet og menneskene i det. Begge to fikk bevegd hoftene ganske heftig, ja, faktisk så heftig at begge kjente det godt i kroppen dagen etter! Karoline ble tilbudt en gratis flybillett til Canada dersom hun kom og besøkte en slibrig type med minst en halvkilo gelé i håret og en paljettdekket, ålretrang t-skjorte. Hun takket pent nei, dersom det var noe tvil om det. Johanne fikk tips fra en myndig politidame på do om å ikke stole på noen i DR og fikk også ordre om at øyekontakt var et must under en ambivalent runde merengue. Trøtte og svette i hver eneste krik og krok av kroppen, sovnet de i hverandres armer (så godt som, ettersom bildet demonstrerer at senga ikke var direkte enorm).

Da avslutter vi her, men Johanne er tilbake med et nytt innlegg allerede i kveld (i natt, for deres del), siden vi må benytte internett når vi først har det.

Hasta luego!

Marita

3 kommentarer

Benedikte

20.mar.2011 kl.20:51

Det ser så flott ut der dere er, og dere ser flotte ut der dere er. Håper dere koser dere (det ser jo slik ut). Sees før du aner det, Karoline!

Lasse

20.mar.2011 kl.21:13

Ååå! Dere har det så koselig!

Isabel

24.mar.2011 kl.09:54

Å herreverden så mange herlige bilder. Blir litt misunnelig her jeg sitter i det kalde huset mitt å ser at alt er dekket av snø ute.. isj. Litt artif hvor utadvente og kontaktsøkende folk fra andre land er. Her i Norge er alle så stive og folkeskye :s Klar for Norge?

Sv: Takk for heeeerlig kommentar:) Er glad i vekta mi, selv om jeg bare de to siste dagene har opplevd vektnedgang. Typisk at ting går andre veien når man skryter av den gode innsatsen sin :p

ÅÅh, får jeg møte deg? Hadde vært kjempecool! Jeg har ikke lagt opp noe plan foruten om å besøke familien til ungen, og handle ^^

Skriv en ny kommentar

Las Hormigas

Las Hormigas

0, Oslo

Fire studenter. Én rapport. Fem uker. ¡Viva México!

Kategorier

Arkiv

hits